Korean Drama

DUYURU - ANNOUNCEMENT [TR-ENG]

Sevgili Korean Time okurları bundan sonra yayınlarımız türkçe ve ingilizce olarak ard arda iki yayın olarak yayınlanacakdır. Dear Korean T...

7 Kasım 2016 Pazartesi

MOON LOVERS- SCARLET HEART: RYEO DIZI YORUMU [TR]

           MOON LOVERS  DİZİ YORUMLARI

    Merhaba sevgili Korean Time okurları  :)  Moon lovers’ın final yapması ile bende diziyi bitirmiş oldum. İlk defa tarih ve fantastik türünde dizi izliyorum, Dizinin konusunu illaki duymuşsunuzdur duymayan arkadaşlar için kısaca anlatayım dizinin ilk bölümünün 10 15 dakika günümüzde geçiyor kız göle giriyor ve o sırada güneş tutulması yaşanıyor ve reenkarnasyon inancında da olduğu gibi ruhun başka bir beden de hayat bulduğunu ve yaşadığını gösteriyor esas kızımız Hae Soo 900 lü yıllarda Goryeo  hanedanlığında bir kızın bedeninde uyanıyor ve alışması zor olsa da yaşamaya devam ediyor film merak uyandırıcı tabi ki herkese hitap etmeyen diziler olabilir. Öncelikle dizide beğendiğim kısımlardan bahsedeyim spoilersız yazmaya çalışacağım..
scarlet heart ryeo

  • Öncelikle senaryosu kötü değil gayet iyi bir çalışma olmuş son bölümlere doğru önceki olaylara ait parçaları birleştiriyor film.
  •  Dizinin aksiyon sahneleri de gerçekten başarılı oyuncular rollerinin hakkını gerçekten iyi vermiş. Diziyi izledikten sonra kamera arkasını izlemenizi öneririm baya eğlenceli.
  • Romantik sahnelere gelince gayet başarılıydı filmi izlerken zaten o sahneler gelsin istiyorsunuz. Küçük bir spoiler vereyim dizi de tek bir çiftimiz yok.
  •  Onun dışında itiraf etmeliyim ki geçtiğim bir kaç sahne oldu lakin sebebi tamamen gıcık kapmış olduğum bir karakter yüzünden :D izlemek istemedim onu.
  • Ve tabi ki de benim için en önemli olan şey diziyi HD izlemek, dizi 2016 çekimi olduğu için bu isteğimde de gayet mutlu oldum.
scarlet heart ryeo



Dizi 20 bölüm ve tek sezon – Kanal 2. Bir sezonun mümkün olduğunu söylemiş yani olabilirde olmaya bilirde. Bana fikrimi sorarsanız film 2. Sezonu hak ediyor eminim ki dizinin bütün izleyicileri 2. Sezon istiyordur.

Dizi gayet romantik ve insanı güldüren sahneleri çok var eğer bu tür dizileri izlemeyi seviyorsanız, tavsiye ediyorum bu diziyi de izlemelisiniz başta tarihi falan dedim , öyle bir tarih alıntısı yok sadece dizis eski zamanda geçiyor. Dizi Tong Hua'nın Bu Bu Jing Xin eserinden uyarlanmıştır.
Eğer ki bir kore dizileri listesi ne sahipseniz bu diziyi o listeye eklemenizi tavsiye ederim. İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler  soluk soluğa izleyebilirsiniz filmi :) Kendinize iyi bakın Oyuncu Listenine bakmak ve dizi ost leri için  aşağıdaki yazıya  tıklayınız.

Moon lovers Dizi Oyuncuları İçin TIKLAYINIZ.
Moon Lovers Ost için TIKLAYINIZ.



EDİT : YORUMLARINIZI LÜTFEN ESİRGEMEYİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder